Massages

ONTSPANNINGSMASSAGE

Massagealg_6 met een kalmerende en rustgevende werking, ontspanning van de spieren, bevordering van de doorbloeding en verbetering van de stofwisseling. Bij een ontspanningsmassage wordt zachter en meer aan de bewustwording van het lichaam gewerkt. Behandeling van het hoofd is hierbij niet los te zien van die van het lichaam.

TUINA/SPORTMASSAGE

TUINA (spreek uit twiena) is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Traditioneel Chinese Geneeskunde. TUINA kent een grote variëteit aan verschillende massages die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd en daarnaast diverse zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. TUINA is ook zeer geschikt als sportmassage.

HOTSTONE MASSAGE

alg_5Hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstone massage draagt bij aan ontspanning, stressvermindering, betere doorbloeding, ontspanning van stijve spieren. hotstonemassage is bovenal een weldaad om van te genieten!

CUPPING

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Doordat de spieren en de huid goed doorbloed raken, wordt het voor het lichaam eenvoudiger afvalstoffen te verwijderen, met als gevolg een algehele ontspanning. Cupping heeft een enorme dieptewerking, doordat speciale glazen bokaaltjes vacuüm op de huid worden aangebracht.

Vanwege de enorme dieptewerking bewijst cuppingmassage vooral zijn nut bij schouder- en nekklachten door stress, spanning, migraine en rugklachten.

Na eecuppingn voorbereidende, ontspannende massage worden de cups op de, met olie ingesmeerde huid geplaatst. De bokaaltjes worden vacuüm gezogen waardoor de bloedsomloop plaatselijk wordt gestimuleerd. Via diverse technieken, afhankelijk van de klachten, worden de cups voortbewogen. Hierdoor wordt een diepe doorbloeding verkregen over het volledig behandelde gebied.

RED FLOWER OLIE

Red Flower Oil / Rode Bloemen Olie is goed voor wie reumatische pijn, lumbago, spierpijn, nekpijn, pijn in de schouders en ledematen heeft. Let wel: deze olie heeft een sterke geur!
Rode bloemen olie heeft als hoofdbestanddeel – Methyl Salicylaat– dat geneeskrachtige eigenschappen heeft voor de mens.
Deze olie, die alleen uitwendig gebruikt mag worden geeft snelle en effectieve verlichting bij een groot aantal kwalen zoals spier- en gewrichtspijnen en huidaandoeningen.

Rode bloemen olie is een middel om een rijke bloedtoevoer te genereren op de huid, waardoor warmte aan de weefsels in het lichaam gegeven wordt. Indien gewenst, kan U vragen om de rode bloemen olie te gebruiken tijdens Uw behandeling.